Vliv koncentrace CO2 na nárůst biomasy rostlin ve výuce biologie na školách
 Školitel Doc. RNDr. Jana Albrechtová, Ph.D.
Katedra fyziologie rostlin PřF UK
kontakt: albrecht@natur.cuni.cz
tel: 22 195 1694
http://kfrserver.natur.cuni.cz/~albrecht/
 Konzultant Mgr. Zuzana Lhotáková, Ph.D.
 Práce je zadávána pro učitelské studium v rozsahu 28 kreditů - vhodné pro studenty učitelství.

 Práce bude zahrnovat výběr, otestování a ověření pokusů o vlivu koncentrace CO2 na procesy fotosyntézy a tvorby biomasy rostlin, proveditelných ve středoškolských podmínkách, sepsání a vypracování výukových materiálů (manuál pro učitele, protokoly pro žáky, aktivity do výukových hodin), a dále spolupráci s?pilotními školami, které vyvinuté výukové materiály prověří ve školních podmínkách. Ve spolupráci s?pilotními školami bude nápomcno sdružení TEREZA pro ekologickou výuku, se kterou má řešitelský tým dlouholetou spolupráci.

 Práce je vypracovávána v rámci česko-amerického projektu NSF ve spolupráci s kolegy z University of New Hampshire, Durham, USA zaměřeného na vývoj nových envrinomentálních úloh na středních školách v rámci projektu GLOBE (www.globe.gov, http://kfrserver.natur.cuni.cz/globe/ ) se zaměřením na koloběh uhlíku. Proto je vítána dobrá znalost angličtiny.

 Nabízíme: Aktuální ekologické téma, spolupráci v řešitelském kolektivu a přátelskou atmosféru a dobré prostředí Očekáváme především tvůrčí zájem o řešené téma.